Aanleg regenwaterriool begint eind maart

geplaatst in: Artikelen, nr 3, maart 2016 | 0

Vanaf eind maart werkt een aannemer in opdracht van de gemeente aan de aanleg van een regenwaterriool. De nieuwe riolering voert het regenwater van cultuurcentrum de Oosterpoort af naar het Oude Winschoterdiep. Het bestaande riool hoeft dit regenwater dan niet langer te verwerken. Zo is er bij hevige regenval minder kans op wateroverlast op straat. 

fasering oosterpoort-A1.pdfOmleiding

Tijdens dit werk is de Meeuwerderweg naar verwachting vanaf eind april of begin mei gestremd voor doorgaand verkeer. Met borden is dan een omleiding aangegeven. Daarop staat ook dat de winkels en bedrijven aan de Meeuwerderweg ten zuiden van de kruising Duikerstraat /Palmslag gewoon bereikbaar zijn.

Extra bushalte

Ook de bus moet omrijden als gewerkt wordt aan de Meeuwerderweg. Op dit moment zoekt Q-Buzz uit wat dan de beste route is. Ze geven tijdig aan waar reizigers dan in en uit kunnen stappen.

Kap bomen en herplant

Op het plein aan de Veemarktstraat staan vier bomen in de weg bij dit werk. Ze moeten gekapt worden. Als het werk klaar is komen op die plek vier gelijkwaardige bomen terug. Dat zijn dan bomen van ongeveer dezelfde leeftijd en omvang als de huidige exemplaren.

Fasering

Het werk is in delen opgeknipt. De aannemer begint in de Veemarktstraat. In de avond en nacht wordt daarna gewerkt aan de kruising met de Griffeweg. Daarna is de Meeuwerderweg aan de beurt. Aan de Meeuwerderweg tot aan de kruising met Palmslag wordt steeds een klein deel van de weg opengemaakt.

Zo werkt de aannemer beetje bij beetje verder en blijft de bereikbaarheid van alle panden en winkels zo optimaal mogelijk. Tegen de tijd dat de braderie ruimte nodig heeft op de Meeuwerderweg, is het werk daar alweer klaar.

Palmslag 

Als laatste is de Palmslag aan de beurt. Ook dat werk gaat in delen. De aanleg van de riolering bij de achteringang van cultuurcentrum Oosterpoort gebeurt pas in juli, als er geen voorstellingen zijn.

Informatie

De komende tijd is in de Oosterpoorter regelmatig informatie over deze klus te vinden. Dat geldt ook voor de facebookpagina van de gemeente, Groningen050. Hebt u vragen over deze werkzaamheden? Belt u dan met de gemeente via 14 050. Mailen kan ook, naar henk.lode@groningen.nl.