Aanleg regenwaterriool

geplaatst in: Artikelen, nr 2, februari 2016 | 0

Informatiebijeenkomst in het Poortershoes

De gemeente legt een regenwaterriool aan voor het regenwater dat neervalt op het cultuurcentrum de Oosterpoort. De nieuwe riolering voert het regenwater af naar het Winschoterdiep. Zo hoeft het bestaande riool dit niet meer te verwerken. En is er bij hevige regenval minder kans op wateroverlast op straat.

Ook voorkomt dit nieuwe riool het onnodig afvoeren van schoon regenwater naar de rioolwaterzuivering. Vanaf begin maart werkt een aannemer in opdracht van de gemeente aan deze klus. Als het weer meezit, is dit werk voor 1 juli klaar.

HemelwaterafvoerWat betekent dit?

Vanaf half maart is de Meeuwerderweg vanaf de Griffeweg tot de kruising Palmslag-Duikerstraat gesloten voor doorgaand verkeer. Een omleiding is met borden aangegeven. De woningen en winkels in dit deel van de Meeuwerderweg blijven bereikbaar tijdens de uitvoering van het werk. Dat geldt ook voor de parkeergarage op de hoek van de Meeuwerderweg – Duikerstraat.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over deze werkzaamheden en de overlast die dit oplevert? Kom dan op donderdag 18 februari naar de informatiebijeenkomst. Vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur kunt u binnenlopen in het Poortershoes op een moment dat u het beste uitkomt. Medewerkers van de gemeente vertellen daar over de werkzaamheden en beantwoorden uw vragen.