Achter de schermen bij Geer en Goor in het Poortershoes

geplaatst in: Artikelen, nr 1, januari 2016 | 0

In het nieuwe programma ‘Geer en Goor Zoeken Een Hobby’ helpen Gerard en Gordon eenzame ouderen op een bijzondere manier aan nieuwe contacten. Samen met deze ouderen gaan de heren op zoek naar leuke hobby’s om de eenzaamheid tegen te gaan. Op 14, 15 en 16 december waren de opnames in het Poortershoes. Het programma zal waarschijnlijk in april worden uitgezonden.

Alle foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Joost van den Berg.

IMG_4120Woensdagavond 16 december 2015 was het slotfeest dat door Talpa werd georganiseerd in buurtcentrum Het Poortershoes. Ik had het geluk dat ik een kaartje had bemachtigd, want er was maar een beperkt aantal beschikbaar. 

Overigens konden zelfs een flink aantal mensen met kaart de feestzaal niet in. Het was gewoon te druk! Ik moest eerst wachten in de ontvangstruimte, waar de stemming er overigens ook goed in zat, maar uiteindelijk werd ik toch nog toegelaten tot de feestzaal. Het was kort, maar ik vond het fantastisch om erbij te zijn. Het duo Geer en Goor, omgetoverd tot Peppi & Kokki, bracht de stemming er goed in. Samen met een Shantykoor zongen zij zeemansliedjes. Onder het genot van hapjes en een neut werd er gedanst en gelachen. Ik heb genoten van de sfeer en ging gierend van het lachen weer naar huis!!

Rina Houtenbos

Het was een bijzondere ervaring: Talpa over de vloer voor opnames voor het programma ‘Geer en Goor zoeken een hobby’. Vijf ouderen werden door de heren meegenomen om hun hobby te kunnen beoefenen zoals zingen in een koor, salsadansen of een hond verzorgen. Dat betekende voor hen veel wachten maar ook veel lachen en gezelligheid. 

Geer en Goor waren zo nu en dan aanwezig in het Poortershoes met een flitsbezoek voor een opname. Dan gingen ze weer op pad met hun grote camper, die niemand ontgaan zal zijn. Het door hen georganiseerde zeemansfeest was gezellig maar er was helaas veel te weinig ruimte voor de toegestroomde bezoekers. De pechvogels werden getroost met een hapje en een drankje en nog een vlugge glimp van beide heren bij aankomst en vertrek. En voor sommigen een snelle foto. De medewerkers van Talpa waren zeer te spreken over de gastvrijheid en de medewerking die ze kregen en er zijn volgens hen veel mooie opnames gemaakt. Misschien zelfs genoeg voor twee afleveringen! We zullen het zien, ergens in april…

Jannie Ensing