Café Olivier

geplaatst in: Artikelen, nr 4, april 2018 | 0
foto EB

Zeven cafés telt de Oosterpoortbuurt. Een stevige score voor een stadswijk, zeker als je bedenkt dat je in een paar minuten naar de horecagelegenheden in het centrum kunt wandelen.

Twee cafés zitten aan de Oosterweg. Eerder al besteedde de Oosterpoorter aandacht aan de Kroeg van Klaas, waar Marleen Vermooten sinds kort de scepter zwaait. Maar ook het café op de hoek van de Oosterweg en de Mauritsdwarsstraat heeft sinds een half jaar een nieuwe eigenaar. Het café begon ooit als een huiskamercafé, kreeg toen de naam café Royal en vervolgens Die 2 en nu hebben we het over Café Olivier.

Wie is Olivier

Achter de bar staat Rommert Olivier, eigenaar en naamgever van het café. Café Olivier maakt onderdeel uit van een groter geheel: “Olivier Entertaining” dat samenwerkt met partycentrum De Postwagen in Tolbert. Rommert blijkt een jaar of zeven geleden zijn pabo-studie te hebben ingeruild voor een leven dat in het teken staat van “het organiseren van uitjes”, zoals hij het zelf noemt. Voor allerlei gezelschappen (bedrijven, families, vriendenclubs) zijn themafeestjes te boeken, zoals campingfeesten, tropische feesten, country&westernfeesten, spooktochten en veel meer. Ook worden busreizen, via Olivier Tours, georganiseerd naar bijvoorbeeld de Foute Party van Qmusic. Na De Postwagen zijn ook Partycentrum Old Dutch in Zwaagwesteinde en ’t Hof van Zuidlaren vaste samenwerkingen geworden van Olivier Entertaining en sinds augustus 2017 is het concern dus uitgebreid met café Olivier.

Café in Groningen

“Aan het einde van een feestje willen veel mensen graag afsluiten in een café in een grotere stad” vertelt Rommert Olivier. “We moesten dus altijd op zoek naar locaties, bijvoorbeeld in Groningen. Toen we de mogelijkheid kregen om dit prachtige café over te nemen zijn we hier zelf een café begonnen waar we onze gasten kunnen ontvangen.”

Thuis in de Oosterpoort

foto EB

Maar café Olivier wil zich zeker niet alleen richten op de gasten van de feestjes die georganiseerd worden. Rommert: “We zitten hier in een prachtige wijk, een soort dorp in de stad. Een buurt met maar liefst zeven cafés en wij willen daar graag een onderdeel van zijn. Elk café in de buurt heeft z’n eigen sfeer en stijl en dat maakt het extra aantrekkelijk om hier te werken.”

Wat kunnen we verwachten van café Olivier? Het café is zeven dagen per week open, voor iedereen: er zijn geen besloten feesten. Natuurlijk kunnen we van een entertainmentorganisatie verwachten dat er activiteiten georganiseerd worden: klaverjastoernooien, pubquizzen, dartwedstrijden en op de tweede vrijdag van de maand een themafeest als bijvoorbeeld “Saturday Night Fever”, met aankleding en muziek uit de jaren zeventig toen John Travolta een beroemdheid werd. Vanuit het café vertrekt bij speciale evenementen de eigen partybus van Olivier met aan boord een complete discotheek. Café Olivier blijft ook het café waar de sfeermakers van FC Groningen (Ultras Cruoninga – tot het stelen van hun spandoek door Heerenveen de Groningen Fanatics geheten – niet te verwarren met de Z-side trouwens) zich verzamelen voor ze naar de Euroborg vertrekken. De wedstrijden zelf zijn op groot scherm te volgen door de cafégasten.

 

Plannen

En de toekomst? “Steeds meer een open buurtcafé worden”. Een uitbreiding van de activiteiten in het café is te verwachten. Ook wil Rommert Olivier van zijn café een biercafé maken, waar veel soorten regionale bieren op de tap en in de fles zitten. Naast Rommert kun je ook Wendy, Jan Jaap of Kor achter de bar tegenkomen. In de agenda van de Oosterpoorter zal in het vervolg de programmering van café Olivier te vinden zijn.

Gino Huiskens