Fitnessen met passie in The Kettlebell Fitnessclub

Rink Dubblinga en Laurens Groeneveld zijn twee vrienden die samen The Kettlebell Fitnessclub zijn begonnen. Ze zijn allebei bijna klaar met hun studie sportkunde en willen graag hun passie delen. Maar waarom dan een fitnessclub? Rink en Laurens sporten graag samen. Ze zagen dat veel mensen in sportscholen de oefeningen verkeerd uitvoerden en dat ze weinig begeleiding kregen. Fitness is erg populair, maar er zijn veel misconcepties over hoe je effectief kunt trainen. Daarom kozen ze ervoor om personal trainer te worden. Het geeft hen voldoening als ze zien dat mensen resultaten behalen.

De Oosterpoort

Hun missie is om het professioneel begeleid sporten betaalbaar, effectiever en meer doelgericht te maken. Ook meer buurtgericht. Ze zijn beide erg betrokken bij de Oosterpoort en Rink woont er, daarom kent hij veel mensen. Daarnaast is de sfeer in de Oosterpoortbuurt heel goed. De meesten kennen elkaar wel en daar willen Rink en Laurens gebruik van maken om een ‘gezonder Oosterpoort’ te realiseren. Samen sporten en je doelen behalen is natuurlijk veel leuker dan alleen. Ze hopen dan ook dat ze projecten in de Oosterpoort kunnen opzetten. Hun grootste droom is om van dit werk rond te komen. Samen proberen ze om van hun passie hun werk te maken.

De kettlebell en soorten spijkers

Om een bedrijf te beginnen, heb je een naam nodig. Daarom zijn ze gaan brainstormen met vragen als: Waar geef je graag training mee? Wat is effectief? Hierdoor zijn ze uitgekomen op de naam ‘The Kettlebell’. Het is een attribuut waar je goed en effectief mee kan trainen én het komt toegankelijk over. Ze hebben veel werk en tijd gestopt om het gebouw op te knappen. Het meeste hebben ze zelf gedaan. Zo heeft Rink de balie in elkaar geknutseld. “Ik vind het wel mooi dat we een onderneming helemaal vanaf de grond hebben opgebouwd”, zegt Laurens trots. Daardoor hebben ze in korte tijd veel geleerd, zoals simpele dingen als het soort spijker dat je moet gebruiken. “Wij hopen dat het passie uitstraalt dat we alles zelf hebben gedaan”, zegt ook Rink trots.

Geen normale sportschool

De begeleiding die zij bieden is anders dan bij een normale sportschool. Ze onderscheiden zich door geen machines te gebruiken. Ook train je er met maximaal drie mensen tegelijk in een rustige omgeving en is er altijd een trainer in de buurt waarbij je terecht kunt. Soms voelen mensen zich ongemakkelijk, maar dat is nergens voor nodig. Fitness is voor veel doelgroepen interessant maar Rick en Laurens willen mensen niet alleen met fitness, maar ook met voeding helpen, om zo hun doelen te verwezenlijken. Fitness is meer dan hardloopbanden en machines en het kan worden beoefend door jong én oud.

De trainingen

Doordat ze allebei in de horeca werken, weten ze hoe belangrijk gastvrijheid is. Zo staat er altijd een flesje water klaar en krijg je na afloop een stukje fruit mee. De trainingen bestaan uit 45 minuten gestructureerd werken met een effectieve begeleiding. Handig is dat als je wil sporten, je je inschrijft in een rooster. Als het vast staat, stel je het ook minder snel uit. “Als je dan een keertje niet komt opdagen, trekken Laurens en ik aan de bel en dan zorgen we er wel voor dat je komt”, lacht Rink. “Dat is vooral belangrijk om een band te scheppen tussen trainer en sporter.”

Dutjes tijdens de training

Op mijn vraag of ze ooit gekke ervaringen hebben gehad, vertelt Rink over een oud-topsportster die nog steeds ontzettend fit is: “Je kunt de leukst mogelijke combinatietrainingen bedenken, maar in de rustpauzes ging ze op de grond liggen, waarna ze even een dutje deed. Toen ze weer verder moest, sprong ze op en ging weer verder.” Beide vinden ze het mooi om te zien wat je uit mensen kunt halen. Kort samengevat zijn het gewoon twee gedreven jongens van 26 en 25 jaar, die graag hun passie willen delen. Het woord ‘passie’ kwam overigens wel opmerkelijk vaak terug. Dat stralen ze ook uit. Als je denkt: “Hé, laat ik 2018 eens goed beginnen door lekker te gaan sporten”, kijk dan op hun website: www.thekettlebellfitnessclub.nl.

Anouk Bollen