Geer en Goor op zoek naar een hobby in het Poortershoes

geplaatst in: Artikelen, nr 9, november 2015 | 0

Het is echt waar. De dolkomische heren komen hier in de Oosterpoort een aflevering van hun programma ‘Geer en Goor zoeken een hobby’ opnemen. Dat gaan ze doen samen met Klaasje Smit en Grietje Bakker.

Geer en Goor foto Televizier webGrietje vertelt dat ze groot fan is van Gerard Joling en Gordon: ”Elke week pluis ik de TV-gids uit. Zodra ik zie dat er een programma van Geer en Goor komt, streep ik dat aan. Dat wil ik beslist niet missen. Mocht ik echt wat anders hebben, dan gaat de videorecorder aan. Ik vind hun humor geweldig. Als Goor weer een opmerking maakt, is Geer niet de enige die in zijn bekende lachbui uitbarst. Ook ik lig dan dubbel!”.

Toen Grietje tijdens haar vaste spelletjesmiddag in het Poortershoes inschrijfformulieren zag liggen waarmee ze zich kon aanmelden voor hun nieuwe programma, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. Ze schreef zich in en werd tot haar verrassing benaderd door de redactie van het programma. “Er zijn inmiddels twee dames bij mij thuis geweest om kennis te maken. Er is een filmpje opgenomen en ze wilden weten wat mijn hobby’s zijn. Natuurlijk vind ik de spelletjesmiddagen in het Poortershoes leuk, maar van oudsher zijn mijn hobby’s zingen en varen. Ik heb wel veertig jaar in verschillende shanty- en amusementsoren gezongen. Door omstandigheden is dat opgehouden, maar daar zou ik graag weer mee verdergaan. Geer en Goor Grietje 1 EWDHet varen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zaten op de binnenvaart. In de wintermaanden lagen wij vaak in Groningen en ging ik naar de Schippersschool in het gebouw waar nu het Poortershoes zit. Mijn klas zat in hetzelfde lokaal waar nu de spelletjesmiddagen worden gehouden. Ook mijn man was schipper. Hij voer met een olietanker over de Rijn. Toen we kinderen kregen zijn we in Groningen gaan wonen omdat wij niet wilden dat zij naar een internaat zouden moeten. Mijn man was dan weken weg en dan weer een periode thuis. Na zijn veel te vroege overlijden ben ik in Groningen blijven wonen”.

Het is niet de eerste keer dat Grietje Geer en Goor gaat ontmoeten: “Een jaar of acht geleden was ik mee met een reisje langs de Rijn. Onverwacht kwamen ze aan boord. Voor hun programma Geer en Goor over de vloer staken ze hun handen uit de mouwen. Ze serveerden eten en drinken samen met de bediening en ’s avonds organiseerden ze spelletjes zoals een bingo. Van dat reisje heb ik nog een foto overgehouden waar ik samen met Geer op sta. Ik ben heel benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Ik verheug me er in ieder geval zeer op!”

In het nieuwe programma Geer en Goor Zoeken Een Hobby helpen Gerard en Gordon eenzame ouderen op een bijzondere manier aan nieuwe contacten. Samen met deze ouderen gaan de heren op zoek naar leuke hobby’s om de eenzaamheid tegen te gaan. De opnamen in het Poortershoes vinden plaats op 14, 15 en 16 december. Het moment van uitzending is op dit moment nog onbekend.