Halloween spooktocht herleeft

Wie al langere tijd in de Oosterpoort woont, kan zich wellicht de legendarische Halloween spooktochten in het Sterrebos nog herinneren. Zo’n tien jaar geleden werden vanuit café Merleyn drie jaar lang groepjes kinderen van allerlei leeftijden langs honderden waxinelichtjes door het bos geleid om een unieke spooktocht te beleven. 

Halloween-paginaontwerp-RNHet idee om deze tocht weer nieuw leven in te blazen is afkomstig van het Koop Centrum Oosterpoort (KCO), dat buurtbewoners meer bij de winkeliers wil betrekken. Het Buurtoverleg werkte het idee vervolgens uit in een voorstel. Simon de Vries uit de Meeuwen vond het meteen een leuk initiatief en bood aan om de publiciteit te doen. Peter Ribberink van Merleyn en Marco Agema van Friet van Piet waren ook meteen om.

“De spooktochten waren destijds ontzettend leuk”, zegt Peter, “maar na drie keer kent de jeugd de trucjes wel een beetje en dan is het tijd om te stoppen. Nu is er natuurlijk een hele nieuwe generatie kinderen die dit nog nooit heeft meegemaakt. We kunnen het draaiboek dus gewoon weer uit de kast halen, al heb ik dat niet meer helaas. Maar we weten nog wel ongeveer hoe we het hebben georganiseerd en er hebben zich al meer dan genoeg vrijwilligers aangemeld met hele leuke ideeën. Dat komt dus wel goed. Ik verheug me er nu al enorm op.”

Ondergetekende herinnert zich de tochten ook nog goed. Als voormalig spook heb ik destijds heel wat mensen gillend het bos uit gejaagd. Met name de volwassenen bleken verrassend genoeg vrij eenvoudig op de kast te krijgen. Dus, hoewel deze tocht vooral voor kinderen is bedoeld, voel je vooral niet te oud om ook mee te doen! Dat kan natuurlijk als begeleider, maar ook met een groepje vrienden om te kijken wie de stoerste is. Voor de ultieme ervaring volg je alleen de lichtjes en laat je de zaklamp (of telefoon) thuis.

Wat staat er te gebeuren

De tocht is vooral bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en gaat op vrijdag 30 oktober om 19:30 uur van start vanuit café Merlyn aan de Meeuwerderweg. De laatste groep komt om ongeveer 21:30 uur terug. De kinderen zullen ter plaatse worden ingedeeld in groepjes aan de hand van hun leeftijd. Dit gaat uiteraard in overleg. Voor degenen die moeten wachten of terugkomen wordt een heel programma in elkaar gezet. Er is gratis eten, een vuurkorf, live muziek van conservatoriumstudenten en er worden spookverhalen voorgelezen. Het programma staat nog niet helemaal vast, dus verrassingen zijn zeker niet uitgesloten.

Deelname is gratis. Opgeven kan bij café Merlyn aan de Meeuwerderweg 121 te Groningen (telefoon 050-3141962) of via simonmaaike@hotmail.com. Griezelen maar!!!