Halloween spooktocht in het Sterrebos succesvol

geplaatst in: Artikelen, nr 9, november 2015 | 0

In het vorige nummer van uw favoriete krant is er al uitgebreid over geschreven: na enkele jaren van afwezigheid vond vrijdag 30 oktober jl. weer de jaarlijkse Halloween spooktocht in het Sterrebos plaats. Met dank aan het KCO (Koop Centrum Oosterpoort), het Buurtoverleg en vele enthousiaste vrijwilligers is dit topevenement weer nieuw leven in geblazen. 

Spooktocht Sterrenbos opmaak RNEn hoe! Op de Borgmanschool was het dagenlang het gesprek van de dag. Mede dankzij de prachtige affiche van Ruurd de Boer stroomden de aanmeldingen bij mede-organisator Simon de Vries binnen; uiteindelijk gaf een recordaantal van 120 kinderen zich op om samen te griezelen in het Sterrebos.

Plaats delict: het geheel in bloedige stijl aangeklede café Merleyn aan de Meeuwerderweg. Al om 18 uur gonsde het van de opgewonden verwachting. De band was aan het inspelen, achter de bar werden de acteurs geschminkt. Buren liepen af en aan met pannen pompoensoep, pasta, kannen warme chocolademelk en vulden bekertjes ranja.

De vuurkorf werd aangestoken, Peter Ribberink van Merleyn reed de (twintig, vrijwillige!) acteurs naar het Sterrebos en vanaf 19 uur druppelden de eerste opgewonden kinderen binnen. Deze werden meteen op pad gestuurd met de opdracht: over het spoor, rechtsaf naar het cruiseschip van DUO en daar het Sterrebos in, volg de waxinelichtjes.

Als alle ‘kleuters van de basisschool’ allemaal op pad zijn – sommigen gaan zelfs voor een tweede ronde – meldt ook de (prachtig uitgedoste) nieuwe lichting brugpiepers zich. Hier is geen ouderbegeleiding gewenst, uitgelaten begeven ook zij zich op het griezelpad.

En wat vond men er van?

Nadie (6 jaar): “Jaaaaaaa, het was super spannend”. Moest je huilen? “Nee hoor, maar mama wel!” Bo (10 jaar) op de vraag welke act het spannendst was. “Chuckie! Die was echt vet!”

Peter (43 jaar) ietwat aangeslagen: “Zo! Het is echt donker daar!” Vrijwillige acteurs Victor en Lisa (bij terugkomst, nastuiterend van de adrenaline): “Wat was het gaaf om te doen!” De brugpiepers: “Nee hoor, het was niet eng maar wel enorm chill!” En snel renden ze weg voor een tweede ronde.

De conclusie is helder: het was een fantastisch evenement en laten we er (opnieuw) een jaarlijkse traditie van maken!

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Gerard Peters (met dank aan Greetje Bos).