Horeca opent bij Europapark

geplaatst in: Artikelen, nr 3, maart 2018 | 0


Wie vanuit de Oosterpoort naar het Europapark loopt kan het niet zijn ontgaan.

Tussen de Euroborg en het station rijst vanuit de verte een groot pand op. Mooi of niet het is in ieder geval een blikvanger van de wijk. Mocht je na het lezen van dit stuk nog denken “huh, welk gebouw bedoel je?” dan maken de letters op de voorgevel duidelijk dat hier een nieuwe horecazaak is geopend. Met aan de ene kant “pizza to go” en aan de andere kant “coffee to go” is het meer dan duidelijk dat je hier dingen kunt kopen om mee te nemen voor onderweg. maar heb je geen haast dan kun je hier ook rustig bijkomen bij een van de vele sfeervolle zitjes.

Coffeecorner

Sinds 2 maart kun je bij de Coffeecorner terecht voor koffie, sapjes of een smoothie. Ook zijn er zoetigheden, diverse broodjes en snacks te koop voor onderweg. Door de ruime openingstijden spelen ze in op de behoefte van de forens en de scholier om wat mee te nemen voor onderweg. Doordeweeks zijn ze geopend van 8 tot 18 uur.

Brasserie

Naast de Coffeecorner opende in februari ook al de brasserie haar deuren. Hier kun je alle dagen van de week vanaf 9.00 uur ’s morgens terecht voor koffie en gebak. Uiteraard kun je hier ook heerlijk lunchen. Het wachten is op het mooie weer zodat er ook lekker buiten kan worden gezeten.

Woonlandschap de Lelyhoeve

De horecazaken vallen onder woonlandschap de Leyhoeve. Dit is een groot wooncomplex aan de rand van onze stad. De Leyhoeve richt zich op de moderne en actieve 55 plusser die oud wil worden in het complex. De Leyhoeve wil laten zien dat je op een prettige manier oud kunt worden. Ze passen zich aan, aan de behoefte van de bewoners. Mocht je zorg nodig hebben dan is dit een van de vele mogelijkheden binnen de Leyhoeve.

Horeca voor iedereen

Mocht je je nu afvragen of deze horecazaken alleen voor de bewoners zijn bedoeld dan kunnen wij je geruststellen. Iedereen van jong tot oud is welkom bij een van de horecazaken.

Met aan de ene kant van het gebouw een middelbare school en aan de andere kant het station spelen deze horecazaken in op de behoefte van deze doelgroepen om iets te eten of te drinken mee te nemen voor onderweg.

Ondertussen wordt er ook nog hard gewerkt aan de pizzeria die komende weken zijn deuren zal openen. Al met al een verrijking voor onze wijk.

Chantal Kuipers