Kerstzoektocht 2021

geplaatst in: Artikelen | 0

Om de kerstdagen en de jaarwisseling op feestelijke wijze te vieren en Oosterpoorters (en andere geïnteresseerden) te motiveren om in de laatste dagen van 2021 nog een keer extra door de Oosterpoortwijk te wandelen op zoek naar de juiste oplossingen, heeft wijkkrant de Oosterpoorter een puzzel met Grote Prijzen bedacht. Een puzzel waarvan de oplossing in de buurt is, maar wel buitenshuis. De puzzel bestaat namelijk uit twee onderdelen: Buurtstraten en Zoekplaatjes. Voor beide onderdelen moet u visuele hints tot straten of gebouwen uit de buurt herleiden. Beide onderdelen leveren letters op, in totaal 14 stuks. De inzenders van de juiste letters maken kans op één van de drie prijzen die hieronder zijn genoemd.

Buurtstraten
Voor het vinden van de acht letters van het onderdeel Buurtstraten bekijkt u het filmpje dat u op onze Facebookpagina vindt. De beginletter van iedere straat schrijft u in de vakjes bij het nummer dat u in het filmpje ziet. Voorzetsels zoals ‘de’ en ‘het’ doen niet mee. Het gaat om de namen van de straten waar de filmpjes op dat moment worden opgenomen, waar de camerapersoon op dat moment loopt.

Zoekplaatjes
Hieronder vindt u 6 afbeeldingen die afkomstig zijn van gebouwen uit de Oosterpoortwijk. Aan u om de naam van het gebouw, of de naam van het bedrijf dat in dit gebouw is gevestigd, uit te vinden. Elk van de afbeeldingen hebben een nummer, schrijf de eerst letter van de naam van het gebouw (of de naam van het bedrijf) in de overeenkomende vakjes. Het gaat om de namen van gebouwen of bedrijven van de fragmenten die op de foto staan. U kunt op de afbeeldingen klikken om een groter exemplaar te tonen.

Oplossing inzenden
Indien u voor de jaarwisseling (31 december 2021 23:59) alle 14 juiste letters inlevert maakt u kans op één van de drie prijzen die wij tussen de goede inzendingen verloten. Stuur ons een e-mail gericht aan redactie@deoosterpoorter.nl met als onderwerp ‘Kerstzoektocht 2021’ en vermeld hierin uw naam en de 14 door u gevonden letters. Uw straatnaam wordt ook op prijs gesteld, of uw gehele adres indien u niet in de stad Groningen woont. Iedereen mag meedoen aan deze puzzel, of u nu uit de Oosterpoorterwijk komt of niet. Bent u op bezoek bij vrienden of familie in de Oosterpoort en denkt u de 14 letters te weten? Ook dan mag u uw oplossing inzenden en maakt u kans op één van de prijzen.

Prijzen
Er zijn drie kadopakketten ter waarde van in totaal 60 euro te verloten. De winnaar wordt door de redactie van de Oosterpoorter op de hoogte gebracht. Alle inzenders met juiste oplossingen zullen in het januarinummer van de Oosterpoorter worden geroemd!

Als redactie van de Oosterpoorter wensen we iedereen veel succes met het vinden van de 14 letters!