Lichaam van een persoon gevonden onder Herewegviaduct

geplaatst in: Artikelen | 0

Op zondagochtend 1 oktober 2017 rond 7:30 uur is het lichaam van een persoon gevonden onder het Herewegviaduct in de Oosterpoort. Tegen een uur of acht in de ochtend werd met rood lint de stadskant van het Herewegviaduct afgezet en waren er ongeveer tien agenten aanwezig om het onderzoek naar de toedracht te leiden. De brandweer bracht een afscherming.

In de vroege ochtend werd het treinverkeer tussen Groningen en Assen stilgelegd zodat de politie het onderzoek kon starten naar de toedracht rondom het gevonden lichaam op het spoor onder het Herewegviaduct in de stad Groningen. Buurtbewoners waren er getuige van dat een groep brandweermensen een grote afscherming bracht die de details aan het oog van de buurt onttrok.

Toen even voor negen het normale voetgangersverkeer van de zondag op gang kwam, was het onderzoek nog in volle gang. Een fotograaf van 112meldingen.nl maakte foto’s door het hek langs het spoor, maar verder leken de voorbijgangers zich niet bewust van het tragedie dat zich op tien meter afstand had plaatsvonden.

De politie meldde om 8:08 via Twitter dat het gevonden lichaam een man betreft en dat zijn identiteit en de doodsoorzaak nog onduidelijk zijn.

Om negen uur startte de politie een omgevingsonderzoek. Agenten gingen van deur tot deur om de bewoners te vragen of zij vanaf gisteravond rond middernacht tot vanochtend iets gezien of gehoord hadden dat kon helpen bij het onderzoek. Daar waar geen werkende bel aanwezig was werd hard op de deur gebonsd. Rond half tien werd er forensisch onderzoek op het viaduct uitgevoerd.

Om zondagochtend om 10 uur liet de politie via Twitter het bericht uitgaan dat de identiteit van de man aan de hand van een identiteitsdocument waarschijnlijk was vastgesteld, maar dat de doodsoorzaak op dat moment nog onduidelijk was en dat nader onderzoek vereist was. De collega’s van RTVNoord wisten rond 11 uur te vertellen dat de machinist van een passerende trein rond half acht het lichaam op het spoor zag liggen en dat het slachtoffer volgens de politie niet is overreden.

Om 12:30 kwam het goederenverkeer weer op gang.

Update: Het gevonden lichaam is van een 21-jarige student uit de stad Groningen. Nabestaanden hebben in de loop van zondagmiddag bloemen gelegd op de Herewegviaduct en omwonenden hebben een gedachtenis-kaars geplaatst.