Modern ouder worden in woonlandschap de Leyhoeve

Tussen de Mediacentrale, de Euroborg en het station, op de plek waar eerder het stadsstrand gevestigd was, verrijst binnenkort woonlandschap de Leyhoeve; een complex met 285 appartementen voor 55 plussers die al dan niet zorg nodig hebben, met de service en voorzieningen van een 5-sterren hotel. 

Woonlandschap de LeyhoeveHet moet een plek worden waar mensen comfortabel kunnen wonen, zonder te hoeven verhuizen als ze op termijn hulpbehoevend worden. Initiatiefnemer van dit alles is de eigenaar van bouwbedrijf Roozen van Hoppe uit Tilburg. Hij ontmoette zijn jeugdliefde Heleen op 15-jarige. Jarenlang deelden zij lief en leed, totdat Heleen op een dag ernstig ziek werd. Op een gegeven moment had ze zoveel zorg nodig dat ze moest verhuizen naar een zorginstelling en werd hij ongewild gescheiden van zijn vrouw. Hij kon haar alleen nog bezoeken in een kille geïnstitutionaliseerde omgeving. “Dat kan anders”, dacht hij, en ontwikkelde een nieuw concept dat uiteindelijk de Leyhoeve is geworden. Het eerste woonlandschap de Leyhoeve is vorig jaar geopend in Tilburg en Groningen volgt medio 2018.

Het complex zal gaan bestaan uit 200 appartementen en 85 zorgappartementen met allemaal een ruim balkon en een berging. Daarnaast is er een restaurant, grand café, zwembad, moestuin en een parkeergarage voor zowel bewoners als bezoekers. De woningen variëren in grootte van 65 tot 200 vierkante meter (balkon en berging niet meegerekend). Het complex is bedoeld voor moderne ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen in een persoonlijke woonomgeving en zelf de regie in handen willen houden. Bewoners kunnen een beroep doen op allerlei vormen van zorg, zowel licht als zeer zwaar. De zorg wordt vergoed indien men daar normaal gesproken recht op heeft, wie geen zorg nodig heeft betaalt daar ook niet voor. Zo kunnen stellen met een verschillende zorgbehoefte gewoon bij elkaar blijven wonen.

Meer info: www.leyhoeve.nl