Nieuw bestuur Buurt- en Speeltuinvereniging Oosterpoort

geplaatst in: Artikelen | 0

De Buurt- en Speeltuinvereniging ‘De Oosterpoort’ heeft een nieuw bestuur. Tijdens de algemene ledenvergadering is na ruim 30 jaar afscheid genomen van voorzitter Annie Loer. Ook Klaas Poort heeft zijn taken als algemeen bestuurslid neergelegd.

De vier nieuwe bestuursleden Laurinha Kern, Arjen Luinenburg, Anouska Medas en Mariëlle van Vondel vormen nu samen met Carl Legger, Koos Lap en Jan Tammes het zevenkoppige bestuur.

Nieuwe energie en ideeën

We hebben nu een hele mooie mix van ervaring en frisse ideeën. Het nieuwe bestuur zit dan ook vol met energie en initiatieven om de buurt- en speeltuinvereniging nieuw leven in te blazen. We willen de locatie een opfrisbeurt geven, leuke nieuwe activiteiten organiseren en de vereniging beter zichtbaar en vindbaar maken. De eerste grote activiteit, de buitenspeeldag van 13 juni, was alvast een succes! Over ervaring gesproken; wist je dat de ‘Oosterpoorter’ oorspronkelijk het clubblad was van de buurt- en speeltuinvereniging ‘De Oosterpoort’?!

Centrale plek in de wijk

De speeltuin en het speeltuingebouw nemen een prachtige centrale plek in binnen de wijk. De komst van het Zuiderplantsoen zien we als een uitgelezen kans om de plek nog beter te maken. Hierover gaan we binnenkort in gesprek met de gemeente Groningen. We zijn ervan overtuigd dat de speeltuinvereniging een schakel kan vormen tussen de deelwijken in de Oosterpoort en zo de inwoners van onze prachtige en diverse wijk met elkaar in verbinding kan brengen. Daar willen we graag aan bijdragen.”

We zoeken verbinding

We willen de verbinding en afstemming zoeken met organisaties in de wijk, zoals het Poortershoes, het Buurtoverleg Oosterpoort, de Borgmanschool en buitenschoolse opvangen van de SKSG. We kunnen elkaar aanvullen en versterken in wat we doen.

Activiteiten

De vereniging werkt aan een plan om weer meer kinderen en kinderactiviteiten in het gebouw en in de speeltuin te krijgen. Zoals een jaarkalender met activiteiten voor 2018 en 2019, die we afstemmen op het seizoen. Denk aan een kledingmarkt, paaseieren zoeken en sportdagen. We gaan daarvoor op zoek naar mensen die ons willen helpen deze activiteiten te organiseren. Wie ons een paar uur bij een activiteit zou willen helpen kan natuurlijk ook nu al een mail sturen!

Durf te dromen

We horen heel graag ideeën en wensen van ouders en kinderen – uit de Oosterpoort en de wijken er omheen – over de speeltuin. Hoe kunnen we de speeltuin en de vereniging nog mooier en leuker te maken? Daarom hebben we op 4 juli een droomdag georganiseerd. Tijdens die bijeenkomst hebben bezoekers wensen en ideeën met ons gedeeld. Het resultaat nemen we mee in onze plannen. Verder staan we open voor andere plannen en ideeën.

Weet je hoe je de speeltuin en het gebouw nog leuker kan maken voor onze buurt? Laat het weten via de mail. De speeltuinvereniging is bereikbaar op het mailadres info@bsvdeoosterpoort.nl en via de website www.bsvdeoosterpoort.nl.