Nieuw bestuur Poortershoes

geplaatst in: Artikelen, nr 2, februari 2018 | 0


Het zal niet iedereen bekend zijn, maar sinds begin dit jaar is een nieuw bestuur aangetreden bij buurtcentrum het Poortershoes. Het bestuur bestaat nu uit Hiskia Martens, Gert-Jan Westerveld, Eric Molleman, Annemiek Vos en Jos Allersma. Een bijzonderheid is dat zij allen wijkbewoners zijn. Namens ons aller wijkperiodiek sprak ik met Gert-Jan, Hiskia en Eric.

Ter nadere introductie van deze bestuurders vroeg ik wat ze deden voor de kost. Eric: “Ik werk op de universiteit, bij de faculteit economie en bedrijfskunde. Mijn vakgebied is personeelsbeleid.” Hiskia: “Ik ben arbeidsjurist bij de gemeente Groningen.” Gert-Jan: “Ik werk op de afdeling financiën van de gemeente Noordenveld.” De kersverse bestuursleden gaan eerst inventariseren hoe alles reilt en zeilt bij het Poortersheos, en zullen dan wellicht met nieuwe beleidsplannen gaan komen. Gert-Jan: “Qua personeel zit het goed. Alles is doorgegaan terwijl er een bestuurscrisis was. Niemand had er last van dat hier gedoe was.” Hiskia vult aan: “Het Poortershoes drijft op vrijwilligers.”

Beheerder en zakelijk leider

Gert-Jan heeft nog nieuws. “We hebben net een beheerder en een zakelijk leider (Arthur Hilberdink, geassisteerd door Hielkje Haagsma) aangenomen. Die zijn hier door de week te vinden.” Eric merkt op dat er wel achterstallig onderhoud aan het gebouw is. Daar was geen geld voor, legt hij uit: “Er is twee jaar geen aanvraag voor onderhoudssubsidies ingediend.” Wat dat gebouw betreft, wijzen de bestuursleden mij erop dat er ook zalen verhuurd worden. Dus als u uw verjaardag of receptie op een mooie locatie middenin de stad wilt vieren, bent u bij het Poortershoes aan het goede adres. Een andere aanrader is het restaurant, waar je voor weinig geld goed kan eten.

Oproep

Eric merkt nog op: “Er wordt niet zoveel voor kinderen georganiseerd. Dat is misschien een idee.” En Hiskia komt nog met een oproep: “Als mensen zelf ideeën hebben, kunnen ze ons mailen op het volgende adres: bestuur@poortershoes.nl.”

Tot zover. Rest mij niets anders dan de bestuurders veel succes te wensen. Wellicht spreken we hen over een tijdje weer, als ze ons meer over nieuw beleid kunnen vertellen.

Chris van Boetzelaer