Poortershoes klaar voor de toekomst

geplaatst in: Artikelen, nr 3, maart 2015 | 0

De buurtcentra in de stad hebben een bewogen jaar achter de rug. Per 1 januari jl. zijn de ID-banen vervangen door participatiebanen, waardoor sommige vaste medewerkers niet langer in dienst konden blijven. Tegelijkertijd werden er nieuwe vrijwilligers aangenomen. Het Poortershoes kreeg daarnaast ook nog te maken met een nieuwe beheerder, Yvonne van Sluis. Zij draait inmiddels een jaar mee. Hoog tijd om eens bij te praten met haar en Jaap Bakkelo, voorzitter van het bestuur van het Poortershoes. 

Poortershoes foto EWDHet was voor de medewerkers van het Poortershoes een turbulent jaar, he?

“Nou, dat kan je wel zeggen. Onze medewerkers hebben lange tijd in onzekerheid geleefd of ze na 1 januari wel of niet bij ons in dienst konden blijven. Dat is natuurlijk nooit goed voor de sfeer. Wij vinden het geweldig dat we Anna, voor velen een heel vertrouwd gezicht, uiteindelijk voor dit jaar hebben kunnen behouden. Daarvoor heeft niet alleen het bestuur zich ingespannen. Ook de buurt heeft keihard voor haar geknokt. Er is in december zelfs een handtekeningenactie voor haar georganiseerd. Helaas hebben we van anderen wel afscheid moeten nemen, maar we hebben er keihard aan gewerkt om weer een goed team samen te stellen. Met twee nieuwe medewerkers met een participatiebaan en vijf vrijwilligers uit de buurt. Het is een super enthousiaste groep die zich zeer betrokken voelt en enorm veel zin heeft om er wat moois van te maken.“

En dan ook nog een nieuwe beheerder…

“Midden in deze onzekere tijden ging Menno met pensioen en nam Yvonne het van hem over. Zij heeft hier beslist geen gemakkelijke start gehad. In het begin had ze ook nog andere buurtcentra uit de stad erbij, waardoor ze haar aandacht moest verdelen, maar inmiddels is ze fulltime voor het Poortershoes aan de slag. Met haar team heeft ze haar uiterste best gedaan om de klanten van het Poortershoes zo goed mogelijk te bedienen. En daar gaan we de komende tijd fors in investeren. We willen graag horen wat onze klanten van ons vinden. Daarom zijn we een klanttevredenheidsonderzoek gestart.“

Heeft het al wat opgeleverd?

“Met de voorlopige uitkomsten zijn we meteen aan de slag gegaan. Onze gasten van het eethuis vonden dat we te weinig keuze op het menu hadden staan. Daarom bieden we drie menu’s: vlees, vis en vegetarisch. En dat nog steeds voor zes euro per maaltijd. Daar zijn wij echt trots op. Ook hebben we bezoekers gevraagd welke cursussen ze missen, zodat we ons cursusaanbod gericht kunnen uitbreiden. Overigens is zo’n klanttevredenheidsonderzoek een continue proces. Iedereen die een idee, klacht, plan of iets anders heeft dat met het Poortershoes te maken heeft kan altijd Yvonne aanschieten. Een briefje in de ideeënbus is ook van harte welkom.”

Dus de toekomst is rooskleurig?

“Jazeker! Samen met de buurt willen we er een nog beter buurtcentrum maken. De onthulling van het kunstwerk en de nieuwjaarsborrel waren mooie momenten waar we elkaar konden treffen en ideeën uitwisselen. De buurt staat centraal, maar natuurlijk zijn ook gasten uit andere wijken van harte welkom. Wij hebben hier al regelmatig medewerkers van de Belastingdienst en de Duo die hier vergaderen of een cursus volgen. En ons fantastische Eethuis trekt veel bezoekers van binnen en buiten de wijk. We gaan dat nog gezelliger maken, evenals de andere ruimtes die in overleg met de gastdocenten worden opgeknapt. Natuurlijk tegen minimale kosten: veel benodigd materiaal ligt hier al en in vrijwilligers is ook voorzien: het klusje ‘Poortershoes opknappen’ staat op de inschrijflijst voor de jaarlijkse vrijwilligersdag van Aegon aan de Europaweg! Met de nieuwe wetgeving zijn de horecamogelijkheden voor wijkcentra verruimd. Zo behoort verhuur in het weekend nu ook tot de mogelijkheden. Wij gaan dat zeker onderzoeken want het is zonde van zo’n mooie faciliteit als het Poortershoes als het om vrijdag 16:00 uur gewoon is afgelopen! Bovendien kunnen we tegenwoordig naast een borrel ook catering regelen, wellicht muzikaal omlijst. Want de samenwerking met het conservatorium wordt geïntensiveerd en hoe leuk is dat, als je straks bij je hapje en drankje ook nog van livemuziek kunt genieten?“ Meer informatie op www.poortershoes.nl.