Renovatie Herewegviaduct

geplaatst in: Artikelen, nr 6, juni 2015 | 0

De grote herstelwerkzaamheden voor het Herewegviaduct staan ingepland vanaf juli 2015 tot en met circa oktober 2015. Vanaf maandag 13 juli is het Herewegviaduct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De weg is dan gestremd tot in de vroege ochtend van maandag 10 augustus.

Herewegviaduct foto RNOmleidingsroutes worden met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van het Herewegviaduct. Er wordt niet alleen aan de rijbaan en de fietsstroken gewerkt, ook andere onderdelen van het viaduct worden opgeknapt, zoals het metselwerk en de leuningen. Meteen in de eerste week wordt het asfalt van de oostelijke rijbaan weggefreesd. In de derde week is de westelijke rijbaan aan de beurt. Dit frezen van de rijbaan duurt twee keer één dag. Het werk wordt uitgevoerd met respect voor de monumentale onderdelen van het viaduct en ook de bijzondere muurplanten worden ontzien.

Door de werkzaamheden kan het zijn dat enkele parkeerplaatsen langs het viaduct een paar dagen vervallen. De onderzijde van het Herewegviaduct, het zogenaamde spoorse deel, wordt later hersteld. Dit kan alleen tijdens een buitendienststelling – een periode dat er geen treinen rijden – en de volgende die hiervoor geschikt is, is pas in augustus 2016.

Op groningen.nl/wegwerkzaamheden is steeds de laatste informatie over dit project te vinden. Hebt u vragen over deze werkzaamheden? Belt of mailt u dan met projectleider Toine van Boheemen, t. 14 050, e-mail toine.van.boheemen@groningen.nl