Speeltuindag 2015

12 september organiseerde de Buurt- en speeltuinvereniging Oosterpoort weer de traditionele speeltuindag. Jan Tammes, de penningmeester van de speeltuinvereniging vertelt dat opkomst goed was.

Speeltuindag foto Speeltuinvereniging Oosterpoort“Het was overdag van tien tot vier. Er waren rond de tachtig tot honderd ouders met kinderen. De opzet was te proberen nieuwe vrijwilligers erbij te krijgen. Dat is helaas niet gelukt. Het heeft wel drie nieuwe leden opgeleverd. Dat is ook winst.”

Deze keer was er ook een fototentoonstelling bij over de geschiedenis van de speeltuinvereniging. Die geschiedenis gaat wel honderd jaar terug. De vereniging werd in 1936 opgericht, dus volgend jaar is er weer een lustrum: zij bereikt dan de respectabele leeftijd van tachtig jaar. Er werd ook een jubileumboek (ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan) verkocht, geschreven en samengesteld door oud-vrijwilliger Joop Kuipers.

Zoals u hieronder in de Agenda kunt lezen, organiseert de speeltuinvereniging allerlei activiteiten. Voor leden zijn deze activiteiten meestal gratis toegankelijk. Maar ook niet-leden zijn welkom: zij betalen een kleine vergoeding.

Jan heeft nog een nieuwtje: “We hebben nieuwe speeltoestellen gekregen. Bij de speeltuinvereniging Corpus den Hoorn hadden ze daar geen ruimte meer voor.” Een mooie uitbreiding van de nu ook al fraaie speeltuin.

‘s Avonds was er een ‘Grunneger Oavond’. Hierbij werden allemaal verhalen verteld, vooral komische anekdotes, over de speeltuinvereniging en Oosterpoorters en andere pazzipanten. Zo’n vijfentwintig mensen kwamen luisteren.

Al met al een geslaagde dag, ook omdat het weer gelukkig meewerkte.


Agenda speeltuinvereniging

Iedere maandag klaverjassen en sjoelen Aanvang 20.00 uur, er kunnen nog leden bij. Dinsdag tafeltennis club aanvang 20.00 uur. Ben je 16 jaar of ouder dan kun je nog lid worden. Laatste dinsdag van de maand creative club. Aanvang 20.00 uur, ook hier kunnen nog mensen bij.

Woensdag om de week bingo aanvang 20.00 uur. Eerstvolgende bingoavond op 28 oktober. Eerste donderdag van de maand koppel kaarten. Tweede donderdag van de maand bloemschik club. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-44050961 of een email sturen aan jtammes1@home.nl. Ook vindt u informatie op de website van de gezamenlijke speeltuinen in Groningen.