Sterrebos-Live: de kracht van kleinschaligheid

geplaatst in: Artikelen, nr 5, mei 2017 | 0

De komende maanden (mei, juni, juli, augustus en september) is er weer Sterrebos-Live. Vele artiesten, dichters en verhalenvertellers zullen dit jaar hun opwachting maken. De Oosterpoorter sprak twee leden van het organisatiecomité; Bert Katerberg en Henk Hindriks.

In de jaren tachtig bestond er al een voorloper van Sterrebos-Live: openluchtconcerten die soms  wel tienduizend bezoekers trokken. Er stonden vaak grote namen uit die tijd, zoals The Cure en Dexys Midnight Runners. De heren vertellen dat Sterrebos-Live in zijn huidige vorm al twaalf jaar bestaat. Bert: “Het is begonnen als podium voor bandjes van de muziekschool. Dat reservoir raakte uitgeput.” Vandaar dat er nu allerlei bands (en dichters en nu ook verhalenvertellers) bij Sterrebos-Live te zien zijn. Mede mogelijk gemaakt door subsidies van (hoofdzakelijk) wijkcomité Helpman en de Oosterpoort en de Herewegbuurt. In de maanden mei tot en met september is het elke tweede zondag van de maand. Over de formule van het festival zegt Henk: “We hebben eerst een band met wat rustige muziek en daarna één met wat wildere, dansbare muziek.” Ik vroeg me af wie er zoal komen spelen op het festival. Desgevraagd noemt Bert twee singer-songwriters die indruk op hem gemaakt hebben: Tommy Ebben en Florian Wolff.

Klein blijven

Als ik de heren vraag of er nog grote ambities met dit festival zijn, krijg ik een verrassend antwoord. Henk: “Vanwege vergunningen en zo moeten we zorgen dat het klein blijft. Een gezellige zondagmiddagactiviteit. Met die koepel in het bos is dit een prachtige locatie.” Bert: “Het is voor alle leeftijden, van buggy tot rolstoel.”

Donkere dichters en verhalen

Dit jaar is er ook een poëzie-avond op 17 augustus: Dichters in het donker. De voordrachten beginnen om tien uur ’s avonds, zodat het tijdens het optreden langzaam donker wordt. De heren verzekeren mij dat dit jaar ook onze stadsdichter, Lilian Zielstra, van de partij zal zijn. Ten slotte vertellen ze mij dat er dit jaar ook een verhalenfestival zal plaatsvinden onder de naam Story’s @Sterrebos-Live. Hiervan is de datum nog niet bekend. Kortom: het ziet er weer goed uit voor Sterrebos-Live. Als u meer informatie wilt, kijk dan op Facebook (onder Sterrebos-Live) of op www.wijkhelpman.nl (doorklikken naar Sterrebos-Live).

Chris van Boetzelaer