Uitreiking prijs 19e Cryptofilippine in COOP

geplaatst in: Artikelen, nr 6, juni 2015 | 0

Meneer Hollander is de blij verraste winnaar van de 19e editie van de Cryptofilippine, ontsproten uit het creatieve brein van Luuk Verpaalen. Meneer Hollander is een fan die regelmatig en met veel plezier de crypto’s van de Oosterpoorter zit te maken. Hij vindt het leuke maar ook pittige cryptogrammen. En nu is het prijs, en goed ook! 

Crypto Prijs Coop foto ebVoor deze gelegenheid heeft de COOP een speciaal XXL prijzenpakket in een enorme mand samengesteld. Normaliter is het ook niet niks, een boodschappenpakket ter waarde van 20 Euro, maar dit is andere koek. Manager van de versafdeling Patrick van Zanten reikt met een brede glimlach de prijs uit. Met twee personen wordt de mand naar de auto gebracht, mevrouw Hollander zit hier bescheiden haar winnende man plus prijs op te wachten. Missie geslaagd!

Trouwe maker van de cryptogram, Luuk Verpaalen, mailt vanuit Amsterdam dat hij er graag bij had willen zijn, ‘t is toch een beetje zijn kindje. En hij vermeldt dat hij graag wat nieuws wil proberen, puzzeltechnisch gezien. Want Luuk is na twintig keer wel een beetje door zijn onderwerpen heen. Vrij logisch, edoch; hij blijft geïnspireerd, als taalliefhebber is er zijns inziens niks leukers dan het spelen met woorden en hun betekenissen. Puzzelaars: fasten your seatbelts komend seizoen! Wat de Oosterpoorter betreft, de COOP en Luuk: een gouden combinatie.