Verhuizing praktijk dokter Filius

geplaatst in: Artikelen, nr 9, november 2014 | 0

Vijf jaar geleden nam hij de praktijk van dokter Van der Woude aan de Parklaan over. Hij leerde de Oosterpoorters en bewoners van omringende wijken kennen en moderniseerde de praktijk. Deze werd al snel uitgebreid met een Praktijkondersteuner Chronische Zorg (Geertje Galema) en onlangs is er ook een Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (Ingrid van der Deen) gestart. 

dr Filius team foto EBHet statige pand bood aan iedereen onderdak, maar begint nu in haar voegen te kraken. Daarom verhuizen dokter Filius en zijn medewerkers per 1 januari 2015 naar de Kop van de Oosterpoort. Op de hoek van de Griffeweg en de Meeuwerderweg, in het pand waar een tijd lang een reisbureau was gevestigd, zal dokter Filius zijn praktijk voortzetten.

Hij benadrukt dat er voor de patiënten eigenlijk weinig zal veranderen: “Voor sommigen is het wat dichterbij, anderen moeten misschien iets verder lopen, maar iedereen wordt nog altijd begroet door doktersassistente Gea. Ook de waarneming verandert niet: mocht ik afwezig zijn, dan neemt Dokter Van Willigen het over. Prettig is vooral dat het nieuwe pand veel praktischer is ingedeeld. We hoeven niet meer door elkaars werkruimte te lopen om die van onszelf te bereiken. Dat geeft de patiënten wat meer privacy.

Daarnaast is het prettig dat alle ruimtes op de begane grond zijn. Aan de Parklaan zijn op de bovenverdiepingen eventueel nog kamers beschikbaar, maar omdat niet alle patiënten even goed ter been zijn, is het geen optie om die bij de praktijk te betrekken. Verder biedt de nieuwe locatie mogelijkheden tot verdere samenwerking met andere zorgaanbieders die al in die buurt gevestigd zijn. Denk hierbij aan Dokter Dijkman, Fysiocompleet en de apotheek. We zijn momenteel nog aan het onderzoeken hoe hieraan vorm kan worden gegeven, maar zodra daarover meer duidelijkheid is, zullen wij de buurtbewoners zeker informeren.”

Zie voor meer informatie
www.huisartsfilius.nl