De Oosterpoorter van mei 2015

geplaatst in: Service | 0

De cover van de Oosterpoorter van mei 2015 is adembenemend met een mooi vergezicht vanaf de Kop van Oost, met de uitbreiding in aanbouw. Het papieren exemplaar werd in het weekend van 15 mei verspreid in alle brievenbussen van de wijken Oosterpoort, Meeuwen, Linie, Europapark en Kop van Oost van de stad Groningen die niet zijn voorzien van een ‘NEE – NEE’ sticker. 

Oosterpoorter-201505Deze maand leest u over de fotowedstrijd van het Poortershoes, perikelen rondom fietspaden en het probleem van ‘alles tegelijk groen’. De nieuwe eigenaren van de Mitra aan de Meeuwerderweg vertellen over hun plannen en we krijgen een kijkje in het hof van de Kop van Oost. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de nieuwe bloemenkraam op de hoek van de Meeuwerderweg en de Griffeweg en maken we ook kennis met Josje Hamel, die onlangs het Hamelhuys heeft geopend, een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten. Het Buurtoverleg houdt u op de hoogte van de plannen om van het trapveldje bij de Palmslag een uitlaatgebied voor honden te maken en we hebben een interview met één van de gelote burgers van de G1000, de 95-jarige mevrouw Veening.

Mocht uw brievenbus voorzien zijn van een ‘NEE – NEE’ sticker dan kunt u losse nummers halen bij de Coop aan de Meeuwerderweg, de Primera aan de Meeuwerderweg en het Poortershoes aan de Oosterweg.

Het digitale exemplaar van de Oosterpoorter kunt u hier op onze website lezen. Hiernaast publiceren we gedurende de maand ook enkele van de artikelen uit het blad op de website. Houd www.deoosterpoorter.nl daarom in de gaten!