De Oosterpoorter van november 2015

De voorlaatste Oosterpoorter van dit jaar valt met een plof op uw mat, zoveel oproepen en artikelen staan er deze maand op de pagina’s! Het papieren exemplaar wordt in het weekend van 14 november verspreid in alle brievenbussen van de wijken Oosterpoort, Meeuwen, Linie, Europapark en Kop van Oost van de stad Groningen die niet zijn voorzien van een ‘NEE – NEE’ sticker. 

Oosterpoorter-201511Deze maand leest u het verslag van het Buurtoverleg van oktober, waar stadsdeelcoördinator Eric Mooij op bezoek was om tekst en uitleg te geven over de bouwperikelen de die buurt de afgelopen maanden hebben beziggehouden. Ook leest u over het nieuwe sportcomplex Europapark en de nieuwe woningen die in de Linie worden bijgebouwd. Er is veel aandacht voor creatieve initiatieven, waaronder de oproep om eigen werkplaats of atelier een dagje open te stellen voor belangstellenden en het Community Art & Music Project van het Prins Claus Conservatorium, de Borgmanschool en het Poortershoes dat in december tot uiting komt.

Uiteraard is er ook een verslag van de spooktocht in het Sterrebos afgelopen maand, waarmee Halloween in de Oosterpoort weer op de kaart is gezet. 120 kinderen deden mee en vele vrijwilligers kijken tevreden terug op hun happening.

Hiernaast vindt u een interview met het sociaal team van de Oosterpoort, een oproep voor de nieuwe rubriek ‘Van Albertstraat tot Zuiderpark’, het interview met Grietje Bakker, die Geer en Goor naar de Oosterpoort heeft weten te halen en een interview met wijkgenoot Bote de Jong, “markant schrijver, dichter en vertaler”. Uiteraard ontbreken de vaste rubrieken Oosterkidzzz, Privé Collectie, Boe en de Cryptofilippine niet, waarbij deze laatste tevens de focus legt op de ‘David Bowie Is’ tentoonstelling in het Groninger Museum.

Mocht uw brievenbus voorzien zijn van een ‘NEE – NEE’ sticker dan kunt u losse nummers halen bij de Coop aan de Meeuwerderweg, de Primera aan de Meeuwerderweg en het Poortershoes aan de Oosterweg. U kunt natuurlijk ook altijd via Facebookemail en Twitter bij ons terecht.

Het digitale exemplaar van de Oosterpoorter kunt u op onze website lezen. Hiernaast publiceren we gedurende de maand ook enkele van de artikelen uit het blad op de website. Houd www.deoosterpoorter.nl daarom in de gaten!