De Oosterpoorter van oktober 2015

geplaatst in: nr 8, oktober 2015, Service | 0

De Oosterpoorter van oktober bevat weer een groot aantal nieuwtjes, interviews en achtergrondartikelen uit de buurt en de omslag maakt duidelijk dat er ook veel aandacht aan de aanstaande spooktocht voor de buurtkinderen wordt besteed. Het papieren exemplaar wordt in het weekend van 17 oktober verspreid in alle brievenbussen van de wijken Oosterpoort, Meeuwen, Linie, Europapark en Kop van Oost van de stad Groningen die niet zijn voorzien van een ‘NEE – NEE’ sticker. 
Oosterpoorter-201510Deze maand leest uw over de vergadering van het Buurtoverleg van 7 september en de bijeenkomst van de buurtgenoten die rondom de Trompborg, het aanstaande appartementencomplex-annex-horeca aan de Oosterweg/Palmslag/Trompsingel, wonen. U komt prachtige foto’s tegen van de Aftersummerparty in de Barkmolenstraat, het Groninger Grachtenfestijn en de Nationale Burendag aan de Parkhorn. De winnaar van het boek De Oosterpoort wordt bekend gemaakt en er wordt aandacht besteed aan de muizenplaag in de Oosterpoort.

De aankondiging van de Halloween spooktocht in het Sterrebos wordt breed uitgepakt en u vindt een interview met de Oosterpoortse Ineke de Vries, die 365 dagen foto’s maakt in Groningen. Verder leest u over de initiatieven van de Borgmanschool om vluchtelingen welkom te heten, komt u een onderzoek tegen over de duurzaamheid van verpakkingsmaterialen die bij bloemen worden gebruikt en vindt u een verslag van de Speeltuindag 2015.

De nieuwe Cryptofilippine heeft geheel bijpassend bij de rest van het nummer het thema ‘Halloween’ en de column van Harm verhaalt over zijn ervaringen met de spooktochten in het verleden. Koek op de hoek is deze maand vlak bij de Zuidelijke Ring, voor welke overigens een aanpassing in het tracébesluit nodig is, hetgeen de start van de werkzaamheden naar eind 2016 verschuift.

Mocht uw brievenbus voorzien zijn van een ‘NEE – NEE’ sticker dan kunt u losse nummers halen bij de Coop aan de Meeuwerderweg, de Primera aan de Meeuwerderweg en het Poortershoes aan de Oosterweg. U kunt natuurlijk ook altijd via Facebookemail en Twitter bij ons terecht.

Het digitale exemplaar van de Oosterpoorter kunt u op onze website lezen. Hiernaast publiceren we gedurende de maand ook enkele van de artikelen uit het blad op de website. Houd www.deoosterpoorter.nl daarom in de gaten!