De Oosterpoorter van september 2015

Voor wie de Oosterpoorter gemist heeft tijdens het zomerreces van de redactie kan zijn hart weer ophalen: de Oosterpoorter is weer terug en de editie van september staat weer vol nieuws en achtergrondartikelen. Op de voorkant siert ‘het cruiseschip’, gezien vanuit de Oosterpoort. Het papieren exemplaar wordt in het weekend van 12 september verspreid in alle brievenbussen van de wijken Oosterpoort, Meeuwen, Linie, Europapark en Kop van Oost van de stad Groningen die niet zijn voorzien van een ‘NEE – NEE’ sticker. 

Oosterpoorter-201509Deze maand leest u over de vergadering van het Buurtoverleg van 15 juni en de eerste aankondiging van de grote Halloween-spooktocht in het Sterrebos op 30 oktober. De kantoorgebouwen aan de Trompsingel die tot appartementen worden verbouwd houden de gemoederen bezig en er is het één en ander gebeurd tijdens de vakantie. Er zijn veel oproepen en aankondigingen deze maand en niet alleen in het papieren exemplaar van de Oosterpoorter: ook op onze Facebookpagina loopt het storm. U komt 16 prachtige foto’s van de Jaarmarkt Oosterpoort tegen en nu we het toch over foto’s hebben: de winnaars van de 10 mooiste inzendingen voor fotowedstrijd van het Poortershoes worden bekend gemaakt. Uiteraard kunt u de foto’s in de Oosterpoorter met eigen ogen bekijken. Een interview met Richte Lameris en de rapportage over de open dag van het Poortershoes mag niet aan uw aandacht voorbij gaan. Ter ere van onze overleden buurtgenoot Gerard Offerman is in deze editie een In memoriam opgenomen. De nieuwe Cryptofilippine is, in tegenstelling tot eerdere berichten, ‘gewoon’ in het oude format, met als thema ’terug naar school’. Wie niet meer naar school gaat is Boe (‘afscheid’) en uiteraard hebben we weer een nieuwe kennismaking in de rubriek Koek op de hoek.

Mocht uw brievenbus voorzien zijn van een ‘NEE – NEE’ sticker dan kunt u losse nummers halen bij de Coop aan de Meeuwerderweg, de Primera aan de Meeuwerderweg en het Poortershoes aan de Oosterweg. U kunt natuurlijk ook altijd via Facebookemail en Twitter bij ons terecht.

Het digitale exemplaar van de Oosterpoorter kunt u op onze website lezen. Hiernaast publiceren we gedurende de maand ook enkele van de artikelen uit het blad op de website. Houd www.deoosterpoorter.nl daarom in de gaten!